Prima   |  Resurse ONG și parteneri | Flash-mob în susţinerea organizaţiilor neguvernamentale

Flash-mob în susţinerea organizaţiilor neguvernamentale

18.04.2018   402 Accesări  
Susţine ONG-ul care te reprezintă - sub acest slogan, mai mulţi tineri, studenţi ai Universităţii de Stat din Moldova s-au întrunit pentru a discuta cu reprezentanţii societăţii civile din Moldova. Tinerii au aflat cum ONG-urile se implică în promovarea intereselor cetăţenilor, dezvoltarea mass-media independente, dar şi în implicarea persoanelor cu dizabilităţi în viaţa publică. Participanţii au fost informaţi şi despre cum pot susţine voluntariatul prin mecanismul două procente. Evenimentul face parte dintr-o serie de activităţi ce vor culmina cu Târgul ONG-urilor în luna iunie, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Tinerii din Moldova, invitaţi la un seminar dedicat dezvoltării rurale
07.05.2019   39 Accesări   
Scrie un eseu despre viitorul Partaneriatului Estic şi fii martorul unui eveniment de importanţă politică
07.02.2019   142 Accesări   
 
 

Laurenţiu Racu face voluntariat de la 15 ani, atunci când scria articole pentru o platformă. El a devenit apoi membru al Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova, care reuneşte peste 60 de organizaţii, al căror scop este să-i ajute pe tinerii din Moldova. În prezent, Laurențiu coordonează mai multe proiecte ale asociației.

„Cel mai important pentru tinerii de astăzi este un CV foarte bogat, deoarece voluntariatul este o experienţă şi conform legii este experienţă de muncă, este o platformă de start, deoarece este ceva ce nu faci la liceu sau universitate, sunt prieteni noi, oameni noi şi proiecte foarte interesante”, afirmă Laurenţiu Racu.

În timpul întrunirii, tinerii au ascultat istoriile mai multor oameni cărora activitatea de voluntariat le-a schimbat viaţa. Mai mult, studenții au aflat cum pot ajuta ONG-rile să se dezvolte, cum ar fi mecanismul de direcţionare a două procente din venit pentru asociaţia obştească ce îi reprezintă. 

Participanţii au organizat şi un fash-mob prin care au îndemnat oamenii să direcţioneze două procente din venit pentru organizaţiile neguvernamentale.

„Orice cetăţean poate direcţiona două procente către ONG-ul ce îl respectă, cu care are o legătură, poate fi un ONG de mediu şi atunci dacă direcţionezi două procente înseamnă că îţi pasă de un mediu mai bun, de o natură mai curată mai nepoluată, dacă te interesează drepturile omului, poţi să direcţionezi două procente acolo”, a spus Alina Radu, jurnalistă.

Activitatea face parte dintr-o serie de evenimente ce vor culmina pe 9 iunie cu Târgul ONG-urilor, organizat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi care va reuni cele mai active 50 de organizaţii ale societăţii civile.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney