Prima   |  Resurse ONG și parteneri | Studenţi romi din Ucraina, Rusia şi Moldova – reuniţi la Chişinău în cadrul unei conferinţe internaţionale

Studenţi romi din Ucraina, Rusia şi Moldova – reuniţi la Chişinău în cadrul unei conferinţe internaţionale

05.07.2018   414 Accesări  
Tinerii romi din Ucraina, Rusia şi Moldova vor să spargă stereotipurile din societate prin exemplul lor. După ce au beneficiat de o bursă a Programului de Educaţie pentru Romi, eu sunt motivaţi să se afirme şi să dezvolte comunităţile în care locuiesc. Astăzi, 40 de studenţi şi proaspeţi absolvenţi de facultăţi s-au întâlnit la o conferinţă internaţională, care se desfăşoară la Chişinău.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Programul de Granturi 2020 pentru organizaţiile de tineret, lansat
25.12.2019   695 Accesări   
Tineri din satul Olănești, Ștefan Vodă, au fost informaţi despre oportunităţile UE
14.12.2019   473 Accesări   
 
 
Diana Leahu din Orhei a absolvit anul acesta Facultatea de Drept la o universitate din Chişinău. Fondul de Educaţie pentru Romi i-a oferit o şansă mai bună de a se dezvolta profesional şi de a se integra în societate. Tânăra a beneficiat de o bursă, dar şi de un supliment bănesc ca să-şi acopere toate cheltuielile pentru transport, cazare, haine şi alimentare. 

„Fiind dintr-o familie cu mulţi copii, părinţii nu prea îşi permiteau să mă dea la studii. Am fost susţinută timp de patru ani. Este nu numai un suport material pentru noi, dar şi un schimb de experienţă, asta ne face mai puternici”, a afirmat tânăra.

Şi Ianuş Pancenco din regiunea Herson, Ucraina, spune că acest program i-a oferit mai multe oportunităţi. „Nu este vorba doar despre bursă, dar şi despre multiple oportunităţi oferite în cadrul programului: participarea la conferinţe, oferirea finanțărilor nerambursabile, studierea limbilor străine, posibilitatea să te afirmi”, a menționat tânărul.

Studenţii care aplică la program sunt încurajaţi să se afirme, să schimbe stereotipurile din societate despre romi prin exemplul lor. „Prin faptul că noi acordăm această bursă, vrem nu doar să susţinem tinerii să meargă la facultate, dar vrem să-i implicăm în viaţa comunităţii, vrem să facem din ei nişte lideri ai generaţiei”, a declarat coordonatorul național de program, Natalia Duminică.

„În ultimii zece ani, Fondul de Educaţie pentru Romi, cu suportul financiar al Fundaţiei germane „Comemorare, Responsabilitate şi Viitor”, a susţinut peste 600 de tineri romi din Moldova, Rusia şi Ucraina să-şi atingă scopurile academice şi profesionale prin intermediul burselor academice”, a spus directorul executiv al Fondului de Educaţie pentru Romi, Nadir Redzepi.

Fondul de Educaţie pentru Romi este o fundaţie internaţională cu sediul la Budapesta, care implementează programe menite să faciliteze accesul la învăţământ al romilor din Europa Centrală, de Est şi Sud-Est. Anul acesta fundaţia a acordat 30 de burse pentru tinerii romi din Moldova.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney