Prima   |  Resurse ONG și parteneri | Fundaţia Est-Europeană anunță concursul de granturi „Construim Punţi, Depăşim bariere”

Fundaţia Est-Europeană anunță concursul de granturi „Construim Punţi, Depăşim bariere”

03.12.2013   2071 Accesări   EEF
Fundaţia Est-Europeană cu sprijinul financiar oferit cu generozitate de către Uniunea Europeană, Guvernul suedez şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei, invită aplicanţi pentru CONCURSUL DE GRANTURI „Construim Punţi, Depăşim bariere”.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

vezi mai mult
Igor Boțan: Acordul de Asociere cu UE este cel mai important document
18.12.2018   68 Accesări   
Tinerii cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani se pot înscrie în Corpul European de Solidaritate
16.12.2018   79 Accesări   
 
 

Prezentare generală

La 19 septembrie 2012, Fundaţia Est-Europeană din Republica Moldova (FEE-M) a semnat un contract cu Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, fiindu-i acordat un grant pentru proiectul "Construim punţi între ONG-uri, asociaţiile de afaceri şi mass-media din Republica Moldova, Ucraina şi Federaţia Rusă în scopul prevenirii conflictelor din Transnistria". Co-finanţatorii acestui proiect sunt Guvernul suedez şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei. Acţiunea a început la 1 noiembrie 2012 şi are drept scop sporirea capacităţilor organizaţiilor societăţii civile, ale comunităţii de afaceri şi mass-mediei din regiune în scopul participării efective la procesele de prevenire a conflictului din Transnistria. Proiectul va reuni părţile interesate din Republica Moldova (inclusiv din regiunea transnistreană), Ucraina şi Federaţia Rusă şi va utiliza abordarea politicii reduse în vederea realizării cooperării dintre acestea.

Scopul

Scopul schemei de granturi este de a dezvolta o cultură a cooperării programatice între actorii societăţii civile din Republica Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, implicând actorii locali, cum ar fi întreprinderile, asociaţiile de afaceri, administraţia locală, mass-media, etc. Cooperarea sporită şi modificarea atitudinii părţilor una faţă de cealaltă vor contribui la reducerea decalajului dintre societăţile de pe cele două maluri ale Nistrului.

Aici puteți accesa Termenii de Referință, Formularul de Aplicare și Modelul de Buget.

Activităţi de sprijin

În cadrul obiectivului concursului se încadrează următoarele grupe de activităţi:
- Dezvoltarea comunitară;
- Activităţile apolitice de tineret şi voluntariat de pe cele două maluri ale Nistrului;
- Promovarea cooperării economice, sociale şi culturale dintre ambele maluri ale Nistrului;
- Protecţia mediului;
- Sprijinul pentru activităţile de educaţie alternativă şi schimburi educaţionale;
- Sprijinul pentru incluziunea socială şi antreprenoriatul social;
- Alte activităţi relevante de nivel local.

Suma, durata şi utilizarea fondurilor de finanţare

Contribuţia minimă din partea FEE la implementarea proiectului este de 4.000 EUR, iar cea maximă este de 10.000 EUR. Bugetele solicitate ce sunt sub limita stabilită sau o depăşesc, nu vor fi luate în considerare. Aplicanţii sunt încurajaţi să furnizeze contribuţii proprii financiare sau în natură la acţiunile propuse. Suma maximă pentru acest apel de propuneri de proiecte este de 100.000 EUR. Durata maximă a proiectului este de 8 luni.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 20 ianuarie 2014. În această perioadă, personalul FEE va efectua consultări la cerere cu privire la procesul de aplicare. După încheierea concursului, propunerile vor fi examinate de un consiliu independent format din experţi, până la data de 31 ianuarie 2014. Aplicanţii preselectaţi vor fi vizitaţi de către personalul FEE pentru a asigura toate procedurile de pre-atribuire de due diligence. Data prealabilă de demarare a sub-granturilor este de 15 februarie 2014.

Adresa, informaţii de contact şi prezentarea propunerilor:
Aplicaţiile sigilate, care poartă titlul „Concursul de granturi „Construim punţi”” trebuie să fie depuse la adresa de mai jos până la 20 ianuarie 2014:

Fundaţia Est-Europeană
Str. 31 August 1989, 98, etaj 3
MD-2004 Chişinău, Republica Moldova

În acelaşi timp, o copie a aplicaţiei trebuie trimisă în format electronic la următoarea adresă de e-mail: concurs@eef.md, cu următorul text în titlul mesajului: „Concursul de granturi „Construim punţi””.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney