Prima   |  Resurse ONG și parteneri | În 2015 Civic Fest va merge în toată ţara

În 2015 Civic Fest va merge în toată ţara

02.10.2014   1519 Accesări  
Anul viitor Civic Fest „va merge în toată Moldova” pentru a se acorda mai multă atenţie regiunilor. Declaraţia aparţine preşedintele Fundaţiei Est-Europene, Sorin Mereacre, şi a fost făcută la încheierea celei de-a doua ediţii a acestui festival internaţional. Sute de oameni au dorit să fie parte a acestui eveniment social, care, potrivit organizatorilor, a oferit participanților săi, cea mai ambițioasă agenda de până acum. Experții europeni, trainingurile, masterclass-urile și sesiunea de Open Space, moderată de expertul Bhavesh Patel, precum și concertele de caritate organizate au reprezentat cele mai importante „puncte de atracție” ale festivalului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Anunț pentru selectarea reprezentanților Organizațiilor Societății Civile locale și regionale pentru dezvoltarea capacităților în domeniul promovării egalității de gen și implicării femeilor în procesul decizional
09.10.2018   22 Accesări   
Anunț pentru selectarea participantelor în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, sesiunea noiembrie 2018-mai 2019
24.09.2018   257 Accesări   
 
 

Un moment deosebit în cadrul evenimentului l-a constituit prezența prim-ministrului Iurie Leancă, care a decis să întrețină un dialog direct cu participanții Civic Fest 2014. „Mă bucur foarte mult că prim-ministrul a modificat modul în care a participat la eveniment, schimbând discursul oficial pe o sesiune de întrebări-răspunsuri”, a menționat Andrew Young, directorul reprezentanţei Institutului Naţional Democratic din SUA (NDI) în Moldova.

Potrivit preşedintelui Fundaţiei Est-Europene, Sorin Mereacre, festivalul este important în contextul situaţiei politice din ţară, dar şi în contextul securităţii regionale. „Anul viitor Civic Fest va merge în toată Moldova. Este timpul să acordăm atenție și regiunilor. Cu experiența celor două ediții suntem siguri că vom reuși să fim și mai utili Republicii Moldova”, a ținut să menționeze Sorin Mereacre.

La festival au participat sute de persoane, care s-au implicat activ și în cadrul sesiunilor de training, master-class și Open Space incluse în program. Tudor Ştefan, preşedintele Asociaţiei „Synergetica”, organizatorul principal al evenimentului, a confirmat că anul acesta participanții au avut parte de o agendă mult mai utilă și practică, în comparație cu prima ediție Civic Fest.

În cadrul festivalului a fost lansată și campania de sensibilizare a opiniei publice şi de colectare de fonduri „O şcoală pentru toţi”, pentru susţinerea educaţiei incluzive. Liliana Rotaru, reprezentanta Alianţei ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei (APSCF) a declarat că această campanie este anume de sensibilizare pentru că „uneori structurile sunt pregătite, uneori există şi finanţe, dar nu este pregătită comunitatea”.

Civic Fest este organizat şi implementat de către Asociaţia Synergetica Eur/Est, cu sprijinul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, Fundaţia Friedrich Ebert în Moldova, Institutul Naţional Democratic (NDI) al SUA în Moldova, SOIR Moldova, Fundaţia ERSTE din Austria, Academia Nicolae Dumitrescu, Muzeul Naţional de Artă şi Teatrul de revistă „Ginta Latină”.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney