Prima   |  Comunicate de presă | Consiliul Europei și Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare promovează încrederea între malurile Nistrului în domeniul mass-media şi societatea civilă în Moldova

Consiliul Europei și Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare promovează încrederea între malurile Nistrului în domeniul mass-media şi societatea civilă în Moldova

12.12.2013   566 Accesări   Consiliul Europei
Consiliul Europei îşi extinde activităţile în domeniul mass-media şi societatea civilă în Moldova în cadrul Programului “Măsuri de consolidare a încrederii între malurile râului Nistru”, cu suportul financiar al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

vezi mai mult
Объявление об отборе участниц в Академию женского лидерства „Women 4 Leadership”, с апреля по август 2019 года
14.02.2019   786 Accesări   
Anunț pentru selectarea participantelor în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, sesiunea aprilie-august 2019
13.02.2019   655 Accesări   
 
 

Scopul proiectului este instituirea dialogului continuu între societatea civilă, mass-media şi factorii decizionali de pe malurile râului Nistru şi sporirea conştientizării standardelor europene şi internaţionale în regiune. Cu un buget de 450000 de Euro, oferiţi de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare, proiectul va fi implementat până în septembrie 2014.

"Austria a preluat preşedinţia Consiliului Europei în 2013 până în 2014, având ca priorităţi societatea civilă şi mass-media. Fiind o ţară neutră, cu tradiţii în consolidarea încrederii şi prevenirea conflictelor, credem că Consiliul Europei poate contribui, prin intermediul acestui proiect, la crearea unui mediu mai deschis şi cooperant între malurile Nistrului", a declarat Gerhard Schaumberger, șeful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Ambasadei Austriei la Chişinău.

Obiectivul general al programului "Măsuri de consolidare a încrederii între malurile râului Nistru" este instituirea dialogului între diferite segmente ale populației de pe malurile râului Nistru, în special grupuri profesionale, factori decizionali sau grupuri de interese și sporirea conştientizării standardelor europene şi internaţionale în regiune.

În domeniul mass-media, proiectul îşi propune instituirea şi dezvoltarea parteneriatelor între profesioniştii mass-media de pe malurile Nistrului. Componenta prevede o serie de traininguri, seminare şi vizite de studiu care îi vor ajuta pe jurnalişti să-şi perfecţioneze abilităţile în reflectarea obiectivă a subiectelor de interes public. Profesioniştii din media vor învăţa experienţa internaţională şi bunele practici în realizarea emisiunilor radio de interes public şi a articolelor multimedia şi vor produce materiale jurnalistice comune.

Componenta societatea civilă îşi propune să consolideze cooperarea între organizaţiile neguvernamentale de pe malurile râului Nistru prin fortificarea capacităţilor ONG-urilor locale, cât şi prin promovarea cooperarea între ONG-uri şi administraţia publică locală (APL) în domeniul social. Consiliul Europei va organiza o serie de activităţi de consolidare a capacităţilor ONG-urilor şi APL de pe malurile Nistrului privind participarea organizaţiilor obşteşti în procesul de luare a deciziilor.

Pentru detalii, o puteţi contacta pe Irina SAHAKYAN, Managerul Programului, tel.: 022 888-918; email: Irina.SAHAKYAN@coe.int

***

Din 2010, Consiliul Europei implementează Programului ”Măsuri de consolidare a încredere între malurile râului Nistru" într-un şir de domenii, aşa ca mass-media, educaţia, societatea civilă. Participarea în egală măsură, transparenţa şi dialogul sunt trei piloni ai programului. Toate măsurile de consolidare a încrederii realizate de Consiliul Europei sunt axate pe domeniile de excelenţă a organizaţiei în elaborarea standardelor şi implementarea lor. În perioada 2013-2015, Consiliul Europei va implementa un şir de activităţi în următoarele domenii: drepturile omului în sfera socială, drepturile omului în domeniul social, societatea civilă, patrimoniul cultural, mass-media şi învăţământul superior.