Prima   |  Comunicate de presă | Ambasada Drepturilor Omului în ajutorul victimelor încălcărilor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătăţii

Ambasada Drepturilor Omului în ajutorul victimelor încălcărilor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătăţii

29.09.2014   1435 Accesări  
Echipa Ambasadei Drepturilor Omului a lansat proiectul „Drepturile Omului pentru Pacienţi şi Personalul Medical” în cadrul căruia urmează să fie acordată asistenţă juridică gratuită pentru victimele încălcărilor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătăţii. Proiectul prevede acordarea a 100 de ore de asistenţă juridică victimelor încălcărilor drepturilor omului în domeniul sănătăţii. Pe parcursul proiectului, experții - avocați și juriști, vor acorda consultații gratuite, asistență juridică primară persoanelor care au avut de suferit în urma violărilor drepturilor omului în domeniul sănătății cu scopul de a contribui la accesul acestora la justiție.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Объявление об отборе участниц в Академию женского лидерства „Women 4 Leadership”, с апреля по август 2019 года
14.02.2019   379 Accesări   
Anunț pentru selectarea participantelor în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, sesiunea aprilie-august 2019
13.02.2019   686 Accesări   
 
 

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul implementării proiectului, echipa Ambasadei Drepturilor Omului speră să identifice cel puțin două cazuri de încălcări ale drepturilor omului în domeniul sănătății, care ar constitui cazuri de litigare strategică cu potențial de a antrena schimbări pozitive la nivel de sistem.

„În cercul de beneficiari vor fi incluse toate persoanele care necesită asistența noastră cu privire la problemele ce vizează respectarea standardelor drepturilor omului pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană”, afirmă directorul executiv al Ambasadei Drepturilor Omului, Lela Metreveli.

Proiectul „Drepturile Omului pentru Pacienţi şi Personalul Medical” a fost elaborat și urmează a fi implementat de organizația internaţională Ambasada Drepturilor Omului cu suportul financiar al Fundației Soros-Moldova. Proiectul vizează promovarea respectării standardelor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătății pe întreg teritoriul Republicii Moldova inclusiv în regiunea transnistreană.

Înregistrarea pentru consultarea gratuită a expertului este posibilă la telefoanele de contact: +373 79978260 sau +373 22 920 700.