print
Autorităţile şi-au asumat angajamentul ca populaţia din localităţile rurale să aibă condiţii mai bune de trai
26.12.2017
460 Accesări
Misiunea de implementare a Obiectivelor 2030 în Republica Moldova, după reforma administraţiei publice centrale, i-a revenit  Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Ne propunem de a crea condiţii mai bune, condiţii decente, atractive pentru cei ce locuiesc în zona rurală. Şi nu declarativ, dar în mod real de a crea astfel de condiţii ca cetăţenii Republicii Moldova care au plecat peste hotare în căutarea unui loc de mncă mai bine plătit, condiţii mai bune  de trai, să revină şi să rămână în Republica Moldova”, spune Iurie Ușurelu, secretar de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Autorităţile naţionale sunt asistate de către reprezentanța locală a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură - FAO Moldova. Țara noastră este unul dintre primele state care începe implementarea Agendei 2030 prin monitorizarea progreselor înregistrate în sectorul agricol și alimentar.

„Sectorul agricol, în special agricultura durabilă şi siguranţa alimentară, este un domeniu crucial pentru eradicarea sărăciei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. De aceea este foarte important să se înceapă un proces activ de coordonare între instituţii pentru a transpune aceste obiective în practică”, afirmă Adrian Lupușor, consultant FAO.

Ţara noastră s-a angajat să implementeze Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă în 2015. 
Copyright © 2018 Toate drepturile rezervate