print
Raport: Peste 30 de mii de copii au unul sau ambii părinţi plecaţi peste hotare
14.09.2018
414 Accesări
Deputații au examinat impactul Legii privind protecția socială a copiilor aflați în situație de risc. Aceasta este prima evaluare ex-post de impact a unui document aprobat.
 
„Principalele impedimente au fost identificate.  Lipsa de implicare a primarilor, percepţia incorectă a normelor legale, lipsa specialiştilor în domeniu şi cea mai mare problemă este lipsa specialistului în domeniul protecţiei copilului”, a declarat expertul independent Ina Soțchi.
 
„Noi vom avea o şedinţă publică, unde vom aproba acest raport, vom vedea care sunt reușitele Republicii Moldova în domeniu, care sunt carenţele legislative, care sunt paşii care trebuie să-i întreprindem, ce iniţiative legislative trebuie implementate, să îmbunătățim controlul autorităţilor”, a spus președintele comisiei parlamentare protecție socială, Valentina Buliga.
 
Datele statistice arată că, la sfârşitul anului trecut, în Republica Moldova se aflau la evidenţă peste 35 de mii de copii separaţi de părinţi, iar aproape 4000 de mii de minori au rămas fără ocrotire părintească.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate