print
Sute de copii au beneficiat în ultimii ani de suport educaţional inovator
07.12.2018
437 Accesări
„În Ungheni am reușită să organizăm deja trei grupe în cadrul programului. Am avut ca număr de persoane 19 mame și 31 de copii. În prezent, în premieră pentru Republica Moldova la Ungheni realizăm și un grup, participarea taților. Avem șapte tați aprobați în program și șapte copii”, a declarat psihologul din Ungheni, Andrei Chiorescu.

Cu regret, în acest proiect nu au fost cuprinşi alți circa 400 de copii cu necesităţi speciale, a comunicat consultanta principală la direcţia învăţământ general la Ministerul educaţiei, culturii şi cercetării Viorica Marţ.

„Educația incluzivă este un obiectiv important pentru politicile naționale, pentru educația incluzivă se răsfrânge mai în toate politicele. Pentru noi cartea de căpătâi a celor care promovăm educația incluzivă este acel program de dezvoltare pentru anii 2011-2020. Sper foarte mult că într-o săptămână –două vom aproba și acel plan -  a treia etapă de dezvoltare a educației incluzive unde este stipulat ce avem de făcut și unde trebuie să ajungem”, a spus consultanta principală la direcţia învăţământ general la Ministerul educaţiei, culturii şi cercetării, Viorica Marţ.

Pentru implementarea proiectului UE a alocat 680 mii de euro. Copii au participat împreună cu părinţii la 4 programe educaţionale, inclusiv comunicarea prin muzică.

Ele au fost organizate de Asociaţia obştească ,,Parteneriate pentru fiecare copil” în  cinci raioane Cahul, Călăraşi, Făleşti, Nisporeni şi Ungheni.

În cadrul programului au fost instruiţi circa 100 de profesionişti din domeniile educaţiei, asistenţei sociale şi ONG-urilor.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate