print
Târgul Internaţional de caritate de Crăciun, la a 22-a ediţie
10.12.2018
502 Accesări
Mai multe ambasade au impresionat prin elementele tradiţionale.

„Un cort care simbolizează o casă veche, înainte ca lumea să se modernizeze. Avem o gamă largă de condimente, avem copaci care dau diferite mirosuri”, a declarat Haifa Alabduljabbar, consulul Ambasadei Statului Qatar.  

O noutate a ediției din acest a fost participarea Ambasadei Japoniei, dar și a comunității Indiei.

„În acest an am adus ceai verde şi ceva dulce pe care le-am făcut acasă. Ceaiul verde este foarte diferit, este foarte interesant pentru oamenii moldoveni”, a spus Sa Mori  Hayashi, reprezentantă a Ambasadei Japoniei.

„Şi beţişoare aromate, şi bijuterii pe care toată lumea le ştie, decoraţiuni pentru brad, care se bucură de mare popularitate azi. Gătim ceai indian şi bucate indiene, dar mai puţin picante ca să placă la toată lumea”, spune Elena Ursu, reprezentantă de la Organizaţia Culturală Moldo-Indiană.  

În cadrul târgului a fost prezentat şi un amplu program artistic, cu cântece şi dansuri.

Organizatorii își propun să adune circa un milion de lei. Fondurile vor fi alocate pentru a îmbunătăţi calitatea vieții femeilor și a copiilor defavorizați.

„Oamenii pot gusta din bucatele tradiţionale, pot câştiga doar cu zece lei biletul la tombolă, un cadou de preţ, pot să se delecteze cu muzică bună. În acest an avem patru proiecte mari, scopul este unul de a ajuta pe cei care au nevoie”, a declarat Angela Chelaru, membră a Clubului Internaţional al Femeilor.

Micii pacienți din secția cardiologie de la Institutul Mamei și Copilului vor fi beneficiarii fondurilor adunate la târg, graţie campaniei „În brațele mamei”, lansată de Misiunea Socială „Diaconia”, în colaborare cu Moldova 1.

„Se vor colecta surse financiare şi pentru procurarea unui defibrilator în unica secţie de cardiologie din Moldova. S-au câştigat 14 proiecte, finanţarea cărora se face prin acest mod de colectare a surselor financiare de la diferiţi donator şi prin această metodă de târg”, a specificat Ala Miron de la Institutul Mamei și Copilului.

Campania de Crăciun „În brațele mamei” se desfășoară pentru al șaptelea an consecutiv. Aceasta va culmina cu Telemaratonul de Crăciun, care va fi organizat pe 17 decembrie.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate