print
Dependenţa de droguri, o problemă stringentă în Republica Moldova
13.12.2018
551 Accesări
„Infracţiunile descoperite la capitolul droguri este pozitivă. Sunt identificate mai multe persoane. Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 544 de infracţiuni, iar anul acesta, doar la nouă luni de zile au fost înregistrate 501 infracţiuni”,  a declarat șeful secției din cadrul Direcției de Poliție Chișinău. Alexei Grosu.

Prin intermediul campaniei „Iubeşte viaţa, spune nu Drogurilor” peste 6000 de elevi din mun. Chişinău au fost informaţi despre pericolul substanţelor stupefiante.

„Am fost la licee în diferite raioane a municipiului Chişinău și am făcut câteva şedinţe de consiliere. Toţi cei care s-au adresat am simţit că sunt îndepărtaţi de părinţi, părinţii nu le-au oferit înţelegerea şi dragostea pe care trebuiau să o ofere”, a spus psiohodramoterapeutul, Iuliana Fornea-Stecailova.

„Substanţele psihotrope accesibile tinerilor  sunt foarte periculoase. Administrarea acestora îi poate costa viaţa. Relaţionarea părinte-copil este soluţia  contra consumului de droguri”, a declarat membrul „Inițiativa Pozitivă”, Constantin Ceranovski.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ţară sunt peste 11.000 de consumatori de droguri.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate