print
Formatorii care au contribuit la buna înţelegere a principiilor şi valorilor promovate de UE şi NATO, premiaţi
16.05.2019
443 Accesări

Peste 800 de cetăţeni din 23 de localităţi selectate pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost informaţi despre principiile şi valorile fundamentale promovate de către UE şi NATO. Informaţiile au fost oferite de zece formatori, prin intermediul mai multor seminare şi mese rotunde, în cadrul celor două etape ale proiectului. Aceste totalizări au fost făcute astăzi de către directoarea Centrului de Informare şi Documentare NATO, Elena Mârzac. Potrivit ei, scopul proiectului a fost atins, iar informaţiile corecte despre NATO şi UE au fost prezentate cetăţenilor din prima sursă.

În perioada 25-27 noiembrie 2018, cei zece formatori au mers în Belgia, unde au vizitat mai multe localităţi şi instituţii, printre care şi Cartierul General al NATO. Întorşi în ţară, formatorii au mers în zece localităţi, unde au organizat evenimente la nivel local, în care au explicat cetăţenilor că instituţiile UE şi NATO înseamnă valori pentru dezvoltarea societăţilor.

Coordonatorul de programe, Black Sea Trust for Regional Cooperation, Dinu Toderaşcu, a specificat că ambele faze ale proiectului au fost implementate cu succes, iar acest rezultat s-a văzut în mesajul transmis cetăţenilor de către formatori.  

Şefa Oficiului de Legătură NATO în Moldova, Kristina Baleisyte, a declarat că recepţionarea informaţiei din prima sursă este foarte importantă, mai ales că ne aflăm într-un mediu provocator, care este ghidat de propagandă.

Proiectul „Promovarea valorilor europene şi euro-atlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică” a fost iniţiat în octombrie 2018.

Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate