print
Peste 30 de mii de copii au beneficiat de consiliere gratuită, apelând la Telefonul Copilului
04.06.2019
506 Accesări

Serviciul de asistenţă telefonică gratuită are scopul de a proteja copiii împotriva oricărei forme de încălcare a drepturilor lor, dar şi de a-i ajuta să treacă peste orice problemă cu care se confruntă, a spus psihologul Adriana Popovici.


„Noi în primul rând le validăm aceste emoţii, eu înteleg că eşti trist, eu vreau să înţeleg despre ce vorbeşte tristeţea ta şi atunci copilul vorbeşte despre emoţiile lui care posibil să fie pentru prima dată vorbite de el cu glas pentru că părinţii acasă nu vorbesc despre emoţiile copilului. Unii părinţi cred că copii sunt mici şi ei nu au probleme dar copilul are probleme şi problema lui chiar este una importantă” a precizat Adriana Popovici.

„Oferim consiliere psihologică, astfel încât copilul sau adultul care ne telefonează să depăşească diferite probleme de ordin relaţionar. Când este vorba de raportare gravă a unui caz de încălcare a drepturilor copilului, de obicei sunt cazuri de violenţă fizică, psihologică sau sexuală, neglijare, exploatare, trafic atunci referim aceste cazuri către autoritatea tutelară locală”, a declarat Svetlana Moisa, manager de proiect.

Viorica Dumbrăveanu, secretar de asistenţă socială susţine că este important ca cât mai multă lume să cunoască despre existenţa acestui serviciu.

„Scopul nostru este de  promova serviciul de asistenţă telefonică pentru copii astfel ca toţi copii din Moldova dar şi profesionişii să cunoască despre existenţa acestui serviciu şi despre faptul că nu există problemă mare sau problemă mică. Orice dificultate cu care se confruntă poate fi depăşită prin asistenţa care este oferită de către specialiştii calificaţi”, a încheiat Viorica Dumbrăveanu.

Timp de cinci ani, 70 la sută dintre apelurile înregistrate au provenit din mediul urban. În lume există 193 de linii telefonice pentru copii în 146 de state, acestea fiind parte a reţelei globale Child Helpline International Foundation. Republica Moldova a devenit parte a acestei reţele internaţionale în noiembrie 2018.

Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate