print
Femeile din Armata Naţională şi-au creat o asociaţie
07.06.2019
471 Accesări

Potrivit Mesager, pe lângă dezvoltarea profesională a femeilor din Armata Naţională, noua organizaţie îşi propune să sprijine psihologic colegele de breaslă. Asta pentru că, spun ele, nu este uşor să schimbi pantofii cu tocuri pe botinele de soldat.

„Este greu uneori să te desparţi de familie pe un termen îndelungat, sau să combini serviciul cu familia, atât bărbaţii cât şi femeia au nevoie de o consiliere psihologică, de un grup unde ea poate veni şi să-şi poată spune problemele”, a menţionat Marina Pavlov, locotenent, citată de Mesager.

„Scopul Asociatei noastre ne este feminizarea Armatei Naţionale. Ne propunem să devenim o platformă prin care să reuşim să soluţionăm paşnic conflictele”, a spus Marina Grama, colonel, preşedinta Asociaţiei, citată de Mesager.

Ministrul Apărării Eugen Sturza a salutat crearea asociaţiei, menţionând ca astfel, femeile din armată îşi vor putea uni eforturile pentru promovarea principiilor egalităţii de şanse.

„Am ferma convingere că Asociaţia Femeilor din Armata Naţională va constitui o platformă eficientă de dialog între Ministerul Apărării (MA) şi societatea civilă şi va reflecta echidistant succesele pe care le înregistrează Armata Naţională în realizarea obiectivului nostru comun – asigurarea egalităţii şi echităţii de gen în sectorul de securitate şi apărare”, a spus Eugen Sturza.

La rândul ei, viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic, care este şi preşedinta grupului de lucru pentru implementarea Rezoluţiei 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea şi Securitatea pentru anii 2018-2021, a menţionat că frumoasa iniţiativa a Ministerului Apărării de a crea o asociaţie reprezintă o apreciere şi încurajare a întregii comunităţi de femei.

„Femeia este un furnizor de securitate, iar potenţialul său profesional trebuie să fie explorat la toate etapele de asigurare a securităţii şi păcii, dar şi în toate poziţiile de luare a deciziilor, aşa cum este stipulat în Rezoluţia ONU 1325”, a spus Cristina Lesnic.

De notat că Asociaţia Femeilor din Armata Naţională, creată la 28 februarie curent, este o asociaţie obştească neguvernamentală, care-şi propune să ofere sprijin femeilor încadrate cu funcţii militare şi angajatelor civile din Armata Naţională în soluţionarea problemelor cu care se confruntă.

Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate