print
170 de elevi olimpici au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România
13.08.2019
561 Accesări

„Am aşteptări foarte mari, sper sa se realizeze toate, sper să cunosc oameni noi şi să rămân doar cu amintiri frumoase”, „Tulcea este un judeţ nou pentru mine pe care o să-l vizitez. Sper să fie o excursie interesantă, cu noi cunoştinţe, unde se vor lega noi prietenii”, „Mă simt împlinit pentru că mă duc la această tabără, din Sulina. Aş dori să cunosc cât mai multe persoane noi şi să vizitez şi România pentru că nu am avut până acum ocazia să o fac”, au declarat copii.

Elevii au fost selectaţi de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

„Copiii au posibilitatea de a lega prietenii, de a schimba idei. Îmi doresc ca aceşti copii care pleacă în tabără să fie printre cei care vor contribui în mod esenţial la definitivarea drumului european al Republicii Moldova. Aceşti copiii sunt, în mod metaforic, copii ai unirii, ai unirii noastre în Uniunea Europeană”, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

„Este important ca elevii cu performanţe deosebite de pe ambele maluri ale Prutului să se cunoască, să socializeze. Este important pentru că asta înseamnă un schimb de experienţă şi o schimbare de viziune”, a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Taberele de vară  „ARC” sunt la a 11-a ediţie.

Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate