print
Trei puncte de trecere a frontierei vor fi modernizare
16.08.2019
523 Accesări

În cadrul proiectului, vor fi vizate mai multe direcții prioritare, printre care majorarea numărului pistelor de control, reconstrucția căilor de acces care fac legătura posturilor vamale cu arterele naționale, reabilitarea platformelor de scanare a mijloacelor de transport, dotarea cu echipament de control nou și performant și modernizarea sistemelor de iluminat și semnalizare.

De asemenea, vor fi organizate mai multe instruiri pentru funcționarii vamali din prima linie, care vor prelua cele mai bune practici internaționale referitoare la utilizarea echipamentelor noi în procesul efectuării controlului vamal.

Proiectul este integrat în Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Republicii Moldovei și cel al Românie. Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni, bugetul acestuia fiind de 5 mln de euro, dintre care 3,214 milioane de euro reprezintă grantul acordat Republicii Moldova de UE, iar 1,786 milioane de euro constituie contribuția guvernului de la Chișinău.

Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate