print
Peste 60 la suta dintre moldoveni îşi văd viitorul copiilor lor peste hotarele Republicii Moldova
17.08.2019
189 Accesări

Potrivit studiului, peste 60 la suta dintre respondenţi spun că viitorul copiilor poate fi mai bun departe de casă, doar puţin peste 27 %  cred ca îi aşteaptă o viaţă prosperă în Moldova, iar aproape 12 procente sunt indecişi.

Cercetarea mai arată că aproape 65 de procente dintre intervievaţi cred că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 20 la suta aproximativ 19 la sută sunt de părere că lucrurile merg într-o direcţie bună, iar peste 15 procente nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Potrivit studiului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, PSRM ar acumula aproximativ 42 la sută din voturi, PAS - puţin peste 27 de procente, PPDA - aproape nouă la sută din sufragii, iar PDM aproape 7 procente.

Cercetarea mai arată, că PSRM ar acumula 50 de mandate în viitorul Legislativ , PAS -33, PPDA -10 , iar PDM s-ar alege cu 8 fotolii. Peste 52 la suta dintre participanţii la sondaj nu au deocamdată o opţiune de vot.

Topul încrederii în politicieni este condus de preşedintele ţarii, Igor Dodon, care se bucură de simpatia a aproape 30 la sută dintre moldoveni. Pe locul doi se află prim-ministrul Maia Sandu, în care au încredere peste 26 la sută dintre participanţii la sondaj. În clasament se regăseşte şeful legislativului Zinaida Greceanîi cu 18 procente, urmat de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, cu puţin peste 17 la suta şi Vladimir Voronin cu 11 procente.

Sondajul a fost realizat de CBS AXa în colaborare cu IDIS Viitorul, din proprie iniţiativă, în perioada 02 -14 august pe un eşantion de 1 106 de persoane din 13 regiuni ale ţarii. Marja de eroare este de plus - minus 2,8%.

Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate