print
Peste 50 la sută dintre copiii din Moldova au trăit experienţe ostile până la majorat, studiu
28.06.2018
981 Accesări
„Cu regret statisticile ne demonstrează că acest flagel social încă este îngrijorător, încă este înregistrat pretutindeni, şi în stradă, şi la locul de muncă, în grădiniţe, şcoli şi cu mai mult regret spun, în familie, acolo unde copii trebuie să primească dragoste”, a menționat deputatul democrat, Valentina Stratan.

„Statisticile ne arată că în Europa, 10% dintre copii sunt victime ale abuzului sexual şi violenţei. 22 la sută suferă din cauza violenţei fizice şi aproape 30% din cauza violenţei domestice. Aceste cifre sunt înfricoşătoare şi ar trebui să lucrăm din greu ca să eliminăm acest fenomen”, a afirmat reprezentantul OMS în Republica Moldova, Haris Hajrulahovic.

„Pentru anul 2017, profesorii şi directorii de şcoli din Republica Moldova au raportat 11 mii de cazuri de violenţă, iar poliţia 1400, dintre care 300 de cazuri asociate abuzului sexual”, a specificat reprezentantul de UNICEF Moldova, Desiree Jongsma.

„Copilul este doar o victimă, o victimă a societăţii. Indiferent de statutul pe care îl are copilul, fie statutul său juridic, fie că este victimă, fie că este agresor, el este o victimă a societăţii noastre”, a declarat Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.

Conform unui studiu efectuat de OMS, în Republica Moldova, 62,4 la sută dintre băieţi şi 57,8 la sută dintre fete au trăit experienţe ostile în primii 18 ani din viaţă. Cele mai frecvente cazuri erau asociate pedepselor corporale - 20,2%, abuzului psihologic - 15,1% şi desconsiderarea necesităţilor elementare - 13 %. Din anul 2008, disciplinarea violentă este interzisă prin lege.
Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate