print
Pompierii voluntari austrieci au donat Republicii Moldova şapte autospeciale de intervenţie
18.06.2019
519 Accesări

„Două automobile pleacă în primăriile din localităţile Bobeica şi Sărata Veche, restul cinci autospeciale sunt donate IGSU. Au o diferită destinaţie, atât pentru salvatori, cât şi pentru pompieri”, a declarat şeful DCS, Gheorghe Bivol.

„În afară de un fundament puternic al statului trebuie să vedem ţi un fundament puternic al comunităţii, unde cetăţenii se simt bine, în siguranţă cu ajutorul pompierilor voluntari”, a declarat reprezentantul pompierilor voluntari, Hans Kohler.

Potrivit specialiştilor, noile autospeciale vor reduce timpul de intervenţie în caz de situaţii excepţionale.

„Mulţumire de înaltă gratitudine, pentru gestul vostru nobil, care-l faceţi pentru ţara noastră, gândiţi-vă alături de noi la siguranţa cetăţenilor, vieţii, bunurilor cetăţenilor din Republicii Moldova”, a declarat primarul din Sărata Veche, Maria Galit.

„Voluntarii din Austria vin să dezvolte la noi, în localităţile noastre un voluntariat care practic este nespus necesar”, a spus primarul din satul Bobeica, Lilian Mustaţă.

„Ceea ce faceţi dumneavoastră este pentru a servi cetăţeanul, pentru a asigura securitatea de la incendiu, de la calamităţi naturale şi tehnologii”, a adăugat şeful IGSU, Mihail Harabagiu.

În cadrul proiectului iniţiat de pompierii voluntari austrieci, în ţara noastră au ajuns, pe parcursul a şapte ani, 45 unităţi de autospeciale.

Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate