print
Tinerii cineaşti din Moldova au creat spoturi motivaţionale pentru a îndemna tinerii să participe la alegeri
26.06.2019
615 Accesări

Echipele s-au întrecut în idei creative şi inovative, astfel încât să-i motiveze pe tineri să meargă la vot.

„Grupul ţintă sunt tinerii şi tare dorim ca tinerii să-şi pună această întrebare. Ce-ar fi dacă timp de 4 ani după alegerea pe care ai făcut-o nu vei avea drepturile de care te bucuri astăzi?”, a declarat participanta Cătălina Plinschi.

„Am lucrat cam o lună întreagă. A fost de fapt mult mai greu decât ne-am aşteptat pentru că este un proiect în care trebuie să atingi omul, să trezeşti o emoţie”, a precizat participanta Cristian Niholat.

„În mare parte devine o problemă faptul că tinerii nu prea vor să meargă la vot, găsindu-şi diverse scuze, Păi uite noi am încercat cumva să-i scoatem din zona lor de confort”, a spus participantul Ronin Terente.

„Ne-am dorit să atragem tinerii artişti şi dornici de a crea, de a crea spoturi motivaţionale în aşa fel ca cetăţenii noştri să responsabilizeze puterea votului şi să fie cât mai activi în ziua votării, pentru că în republica Moldova se organizează alegeri de mai multe tipuri”, a declarat preşedintele CEC, Alina Russu.

Pentru cele mai bune trei spoturi video CEC a acordat premii sun forma de camere video, tablete grafice şi căşti wireless. Evenimentul a fost organizat de Comisia Electorală Centrală şi PNUD Moldova, cu finanţare din partea Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate