print
A fost lansată campania de informare „Alege inteligent! Economiseşte energie şi bani!”
12.12.2018
356 Accesări
Maria Tabacaru vrea să-şi procure un frigider nou, dar, înainte de a scoate banii din buzunar, ea vrea să se asigure că produsul este calitativ şi că are un consum redus de curent. De aceea nu se grăbeşte şi consultă mai mulţi specialişti.

„Ar fi de dorit  în genere ca toţi  să aibă ideea despre faptul cum se foloseşte energia electrică, pentru că ea costă. Eu ştiu că pentru a folosi un aparat electric, trebuie numaidecât să te uiţi la energia care se poate de economisit, în al doilea rând volumul”, a declarat Maria Tabacaru.

Eficienţa energetică a electrocasnicelor este o prioritate şi pentru alţi cumpărători.

„Econom, da de cinci ani am cumpărat acum facem la tot economie”. „Mai mult de pe internet  mă uit, ce capacitate, cât e de econom şi apoi procur”, spun oamenii.

În ziua lansării campaniei, organizatorii au distribuit consumatorilor un şir de pliante informative.

Potrivit specialiştilor, chiar dacă produsele electrocasnice cu un consum redus de energie sunt mai scumpe, beneficiile vor fi vizibile în factura la curent.
  
„Cu cât consumul de energie este mai mare, cu atât frigiderul este mai ieftin faţă de celelalte cu clasă energetică superioară, dar îndemnăm consumatorul să citească aceşti indici şi să facă diferenţa de consum, deseori această diferenţă de preţ se amortizează într-un an sau doi”, a declarat reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorului, Nicolae Călăraș.

Experții în energetică susțin că utilizarea aparatelor electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic aduce  economii de până la 500 de lei anual.

Campania „Alege inteligent! Economisește energie și bani!” este organizată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței în parteneriat cu Agenția pentru Eficiență Energetică.
Copyright © 2020 Toate drepturile rezervate